top of page

ANS BREETVELD MAAKT
SEKSUEEL MISBRUIK BESPREEKBAAR

Mijn doel is dat we er gewoon over kunnen praten zodat we schuld en schaamte achter ons laten en begrip voor elkaar hebben. En zodat we weten hoe we kunnen reageren als we met misbruik geconfronteerd worden. Want misbruik is overal, in elke straat in bijna elke groep. En we weten het niet van elkaar. 


Als ik anderen uitnodig om het gesprek aan te gaan over seksueel geweld moet ik toch op zijn minst mijn eigen verhaal vertellen.

Daarom schreef ik een boek met mijn: Brief aan mijn dader.

 

Ik volgde diverse opleidingen. Ik kijk zoveel mogelijk documentaires en films over misbruik. Ik houd artikelen bij in kranten en tijdschriften. Ik lees boeken over het onderwerp, zowel persoonlijke verhalen als wetenschappelijke boeken. Af en toe ga ik naar een symposium over seksueel misbruik en ik heb gesprekken met psychologen en andere hulpverleners. Maandelijks neem ik deel aan intervisiebijeenkomsten met therapeuten die seksueel misbruik als hun expertise hebben.

Ik heb een praktijk aan huis, tien minuten lopen van het intercitystation Castricum.

In mijn blogs vind je alles wat je wilt weten over relaties, misbruik en seksueel geweld.

IMG-20201029-WA0053_edited.jpg
ballon harten.jpg

WIE IS ANS BREETVELD?

In het verleden werkte ik als klinisch chemisch analiste in diverse ziekenhuizen en een psychiatrische instelling.


Nadat mijn eerste man in 2013 overleed besloot ik mijn leven anders in te richten en begon ik te studeren.

 

Mensen helpen zoeken naar inzicht in hun verleden vind ik het mooiste werk dat er is. Ik voel me iedere dag dankbaar dat ik deze weg ben ingeslagen.

 

Ik woon in mijn ouderlijk huis met mijn tweede man en mijn kat Jip.

Naast dit werk ben ik kunstenaar. Ik maak aquarellen en pasteltekeningen.

 

Verder hou ik van wandelen, lindyhop-dansen, schrijven en ik ben gek op tuinieren in mijn mooie grote natuurtuin. Ook ga ik er graag op uit met mijn zussen of met een vriendin.

Wil je meer over me weten of wil je weten wat ik voor je kan doen?

Neem gerust contact met me op voor een gratis oriënterend gesprek.

DERDE AANDACHTSOEFENING

Thich Nhat Hanh

"Bewust van het lijden veroorzaakt door onverantwoord seksueel gedrag, beloof ik van ganser harte verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen en te leren hoe ik de veiligheid en integriteit van koppels, gezinnen, en de gemeenschap kan beschermen.

Ik heb het oprechte voornemen geen enkele seksuele relatie aan te gaan zonder dat er sprake is van liefde of een duurzame verbintenis.

Om mijn geluk en dat van anderen te beschermen ben ik vastbesloten mijn eigen relatie en die van anderen te respecteren.

Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik en te voorkomen dat relaties en gezinnen door onverantwoord seksueel gedrag uit elkaar vallen."

Hier conformeer ik mij aan.

Ans Breetveld

bottom of page